Siirry suoraan sisältöön

30.–31.8.2023 Tieteiden talolla

Tietokirjafestivaali

Tietokirjaviikko

Tietokirjaviikkoa vietetään maanantaista sunnuntaihin 28.8.─3.9.2023. Viikon aikana on runsaasti maksutonta tietokirjaohjelmaa, joista osaa voi seurata verkossa.

Tietokirjaviikko alkaa maanantaina 28.8. klo 17 Helsingin arkkitehtuurin historiaa -kaupunkikävelyllä. Tiistaina 29.8. klo 17 keskustellaan sotahistorian uutuusteoksista Akateemisen Kirjakaupan kohtaamispaikalla.

Tietokirjaviikon päätapahtuma on Tietokirjafestivaali, joka pidetään keskiviikosta torstaihin 30.–31.8.2023 Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6. Teemana on Yhdessä. Tapahtumassa kuullaan paneelikeskusteluja ja haastatteluja ajankohtaisista tietokirjallisista ja yhteiskunnallisista aiheista, kuten megatrendeistä, tekoälystä, esseistä, Euroopan tulevaisuudesta, elämäkertojen kirjoittamisesta, kollektiivisista tunteista, kehorauhasta, yhteiskunnallisista kuplista sekä faktan ja fiktion suhteesta. Mukana on yli sata esiintyjää monipuolisesti eri aloilta. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Osa ohjelmasta striimataan.

Tietokirjaviikon perjantaina 1.9. kaksikymmentä lastentietokirjailijaa vierailee kirjastoissa eri puolilla Suomea. Lauantaina 2.9. perheen pienimmille järjestetään kolme toiminnallista työpajaa keskustakirjasto Oodissa. Tietokirjaviikko päättyy sunnuntaina 3.9. valtakunnalliseen Lue tietokirjaa! -päivään.


Tietokirjaviikon ohjelma

MAANANTAI 28.8.2023

klo 17–18.30 Kaupunkikävely: Helsingin arkkitehtuurin historiaa

Helsingin arkkitehtuurin historiaa -kaupunkikävelyllä tutustutaan Helsingin arkkitehtuurin vaiheisiin 1800-luvun empirestä 1900-luvun modernismiin. Oppaana toimii kävelyopas ja tietokirjailija Pauli Jokinen. Kaupunkikävely on maksuton, mutta siihen tulee ilmoittautua etukäteen. Kävely on täynnä.

HUOM kävely on siirretty poikkeuksellisen kovan sateen takia toiseen ajankohtaan. Ilmoittautuneille on lähetetty sähköpostia ja tekstiviesti 28.8. Kävelyä siis ei pidetä maanantaina 28.8. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen.


TIISTAI 29.8.2023

klo 17–18 Sotahistorian uutuuksia 
Akateeminen Kirjakauppa, Pohjoisesplanadi 39, Helsinki

Keskustelua uusista sotahistoriaa käsittelevistä teoksista.
Keskustelemassa ovat tietokirjailijat Tuomas Hoppu, Tarja Lappalainen ja Ville Vänskä.
Tilaisuuden juontaa Unto Hämäläinen. Vapaa pääsy.

Lisätiedot


KESKIVIIKKO-TORSTAI 30.–31.8.2023

klo 10–18 Tietokirjafestivaali 
Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki
Ajankohtaisia paneelikeskusteluja ja haastatteluja yli sadan esiintyjän voimin.
Vapaa pääsy

Ohjelma ja esiintyjät.


PERJANTAI 1.9.2023

Lasten ja nuorten tietokirjailijoiden kirjastovierailut

Kaksikymmentä lasten ja nuorten tietokirjailijaa vierailee kirjastoissa eri puolilla Suomea.  Lasten ja nuorten tietokirjapäivää vietetään vuonna 2023 yhdeksättä kertaa.

Lisätiedot


LAUANTAI 2.9.2023 

Karkkikoruja, telefooneja ja koirien tunteita – Työpajat perheen pienimmille

Keskustakirjasto Oodi, lasten tapahtumatila, 3. krs, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki

Kolme toiminnallista työpajaa perheen pienimmille klo 13, klo 14 ja klo 15 keskustakirjasto Oodissa lasten tapahtumatilassa. Työpajoissa askarrellaan mm. karkkikoru, jogurttipurkkipuhelin ja tutustutaan koirien tunteisiin. Vetäjinä toimivat lastentietokirjailijat. Työpajoihin voi osallistua myös vain osaksi aikaa, ja niihin voi liittyä vapaasti koko työpajan ajan. Vapaa pääsy.

Lisätiedot.


SUNNUNTAI 3.9.2023 

Lue tietokirjaa! -päivä 

Valtakunnallinen Lue tietokirjaa! -päivä kannustaa kaikkia lukemaan tietokirjaa sunnuntaina 3.9.2023.
Tapahtumaan voi osallistua lukemalla tietokirjaa ja vaikka suosittelemalla tietokirjoja muille.
Liity mukaan Facebookissa.