Siirry suoraan sisältöön

TIETOKIRJA.FI-tapahtuman teemana on Poikkeus

– Tietokirjafestivaali järjestetään 25.-26.8.2021 verkossa ja Helsingissä

Tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI pidetään 25.─26.8.2021. Teemana on tänä vuonna ”Poikkeus”. Vuoden 2021 TIETOKIRJA.FI-tapahtuma järjestetään Töölössä Tieteiden talon väistötiloissa vanhalla Kauppakorkeakoululla, Runeberginkatu 14–16, Helsinki. Tapahtuma striimataan, ja yleisöä voi tulla paikan päälle, jos koronarajoitukset sen sallivat.

TIETOKIRJA.FI-festivaalilla kuullaan paneelikeskusteluja ja haastatteluja mm. elämästä poikkeusvaltioissa, poikkeusajan vaikutuksesta työelämään sekä talouteen, poikkeusyksilöistä elämäkerroissa ja naisten roolista historiankirjoituksessa.

Aiemmista tapahtumista tutut ohjelmanumerot ”Elämäni tietokirjat” ja ”Miten minusta tuli tietokirjailija” saavat jatkoa. Lisäksi Tietokirjaraati arvioi ajankohtaisia tietokirjoja.

”Nyt poikkeusaikana tarkastelemme ajankohtaisia kysymyksiä mm. siitä näkökulmasta, mikä on poikkeusta ja mikä tavallista. Tänä vuonna striimaamme koko tapahtuman, joten ohjelman seuraaminen ei vaadi paikan päälle tulemista”, sanoo ohjelmatyöryhmän puheenjohtaja, tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa.

TIETOKIRJA.FI järjestetään joka toinen vuosi, tänä vuonna kahdeksatta kertaa. Kaksipäiväinen tietokirjafestivaali on yleisölle avoin ja maksuton. TIETOKIRJA.FI on osa vuoden 2021 tietokirjaviikkoa. TIETOKIRJA.FI-festivaalin ohjelma julkistetaan kesäkuussa.

Lisätiedot:

Anne Rutanen | Viestintäpäällikkö | Suomen tietokirjailijat ry anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi | 050 351 2771
www.suomentietokirjailijat.fi | www.tietokirja.fi


TIETOKIRJA.FI-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry, Suomen Kustannusyhdistys, Kirjakauppaliitto, Tietokirjallisuuden edistämiskeskus, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Tieteellisten Seurain valtuuskunta.