Siirry suoraan sisältöön

Tietokirjallisuuden suurtapahtuma Tietokirjafestivaali pidetään 30.–31.8. Tieteiden talolla ja verkossa

Tietokirjallisuuden ajankohtaistapahtuma Tietokirjafestivaali tuo yli sata esiintyjää 30.–31.8.2023 Tieteiden talolle Helsinkiin. Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton, ja osa ohjelmasta striimataan. Teemana on Yhdessä.

Tapahtumassa kuullaan erilaisia paneelikeskusteluja ja haastatteluja mm. tekoälystä, lukupiireistä, ihmisen ja eläimen suhteesta, megatrendeistä, Euroopan tulevaisuudesta, true crime -kirjojen etiikasta, keskittymiskyvystä, kollektiivisista tunteista, kehorauhasta sekä yhteiskunnallisista kuplista.  

”Esiintyjinä on laaja kattaus tietokirjailijoita eri aloilta. Halusimme tuoda ohjelmassa esiin tässä maailmassa yhdessä olemisen monia puolia ja myös positiivista yhteisöllisyyttä. Myös tietokirjoittaminen itsessään vaatii usein yhteistyötä”, sanoo ohjelmatyöryhmän puheenjohtaja, tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa.

Kahden päivän aikana lavalle nousevat mm. Heikki Aittokoski, Suvi Auvinen, Kaarina Hazard, Koko Hubara, Ville Hänninen, Lauri Järvilehto, Petteri Järvinen, Laura Kolbe, Tuomas Kyrö, Markus Leikola, Baba Lybeck, Hanna Nikkanen, Sanna Nyqvist, Raisa Omaheimo, Tiina Raevaara, Juho Saari, Sonja Saarikoski, Hannu Salmi, Ville-Juhani Sutinen ja Heikki Valkama.

Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi, tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Tietokirjafestivaali tunnettiin aiemmin nimellä TIETOKIRJA.FI.

Tietokirjafestivaali on vuoden 2023 tietokirjaviikon päätapahtuma. Tietokirjaviikkoa vietetään maanantaista sunnuntaihin 28.8.–3.9.2023. Viikon aikana on runsaasti maksutonta tietokirjaohjelmaa, joista osaa voi seurata verkossa.  

Tietokirjafestivaalin mediahuone on salissa 504, 5. krs.

Tietokirjafestivaali
Aika: ke–to 30.–31.8.2023 klo 10–18
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, 00170, Helsinki ja osa ohjelmasta verkossa
Vapaa pääsy
www.tietokirjafestivaali.fi

Lisätiedot:
Anne Rutanen | Viestintäpäällikkö | Suomen tietokirjailijat ry anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi | 050 351 2771
www.suomentietokirjailijat.fi | www.tietokirjafestivaali.fi

Tietokirjafestivaalin järjestävät yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry, Kirjallisuuden vientikeskus FILI, Kirjakauppaliitto, Lauri Jäntin säätiö, Sanasto, Suomen Kustannusyhdistys, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen tiedekustantajien liitto, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tietokirjallisuuden edistämiskeskus ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *