Siirry suoraan sisältöön

Kaksipäiväinen Tietokirjafestivaali pidetään elokuun lopussa Helsingissä

Tietokirjallisuuden suurtapahtuma, kaksipäiväinen Tietokirjafestivaali pidetään tänä vuonna 30.–31.8.2023 Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6. Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton. Teemana on Yhdessä.

Tapahtumassa kuullaan paneelikeskusteluja ja haastatteluja ajankohtaisista tietokirjallisista ja yhteiskunnallisista aiheista, kuten tekoälystä, esseistä, megatrendeistä, Euroopan tulevaisuudesta, elämäkertojen kirjoittamisesta, kollektiivisista tunteista, kehorauhasta, yhteiskunnallisista kuplista sekä faktan ja fiktion suhteesta.

Mukana on yli sata esiintyjää eri aloilta. Kahden päivän aikana lavalle nousevat esimerkiksi Heikki Aittokoski, Suvi Auvinen, Kaarina Hazard, Koko Hubara, Ville Hänninen, Lauri Järvilehto, Petteri Järvinen, Laura Kolbe, Tuomas Kyrö, Markus Leikola, Baba Lybeck, Hanna Nikkanen, Sanna Nyqvist, Raisa Omaheimo, Tiina Raevaara, Juho Saari, Sonja Saarikoski, Hannu Salmi, Ville-Juhani Sutinen ja Heikki Valkama.

Elämäkertoja käsittelevässä keskustelussa lavalle pääsevät myös elämäkertojen kohteet. Jouni K. Kemppainen ja Kaija Koo sekä Ulla-Maija Paavilainen ja Jukka Rintala kertovat kirjoittajan ja kohteen yhteistyöstä.

Tietokirjafestivaali on yleisölle avoin ja maksuton. Osa ohjelmasta striimataan. Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi, tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Tapahtuma on osa vuoden 2023 tietokirjaviikkoa. Tietokirjafestivaali tunnettiin aiemmin nimellä TIETOKIRJA.FI.

Tietokirjafestivaali
Aika: ke–to 30.–31.8.2023 klo 10–18
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, 00170, Helsinki ja osa ohjelmasta verkossa
Vapaa pääsy
www.tietokirjafestivaali.fi

Lisätiedot:
Anne Rutanen | Viestintäpäällikkö | Suomen tietokirjailijat ry | anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi | 050 351 2771

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *