Siirry suoraan sisältöön

Tietokirjafestivaalin teema on Yhdessä  

Kaksipäiväinen Tietokirjafestivaali pidetään tänä vuonna 30.–31.8.2023 Tieteiden talolla. Tapahtumassa kuullaan paneelikeskusteluja ja haastatteluja ajankohtaisista tietokirjallisista ja yhteiskunnallisista aiheista, kuten tekoälystä, Euroopan tulevaisuudesta, ihmisen ja toislajisten yhteiselosta, yhteiskunnallisista kuplista sekä faktan ja fiktion suhteesta. Tietokirjafestivaalin teema tänä vuonna on Yhdessä.

”Viime vuodet ovat olleet pandemian sekä sotauutisoinnin täyttämiä. Haluamme tuoda ohjelmassa esiin tässä yhteisessä maailmassa elämisen monia puolia ja positiivista yhteisöllisyyttä”, sanoo ohjelmatyöryhmän puheenjohtaja, tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa.

Tietokirjafestivaali järjestetään joka toinen vuosi, tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Aiemmin tapahtuma tunnettiin nimellä TIETOKIRJA.FI. Edellisen kerran tapahtuma pidettiin vuonna 2021. Teemana oli silloin Poikkeus. Tapahtuma järjestettiin tuolloin pelkästään virtuaalisena pandemian takia.

Tietokirjafestivaali on yleisölle avoin ja maksuton. Osa ohjelmasta striimataan. Tapahtuma on osa vuoden 2023 tietokirjaviikkoa. Tietokirjafestivaalin ohjelma julkistetaan kesäkuussa.

Lisätiedot:
Anne Rutanen | Viestintäpäällikkö | Suomen tietokirjailijat ry anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi | 050 351 2771
www.suomentietokirjailijat.fi | www.tietokirjafestivaali.fi

Tietokirjafestivaalin järjestävät yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry, Kirjallisuuden vientikeskus FILI, Kirjakauppaliitto, Lauri Jäntin säätiö, Sanasto, Suomen Kustannusyhdistys, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen tiedekustantajien liitto, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tietokirjallisuuden edistämiskeskus ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *